#Scotland Pt.4

Dean Village je trochu odlehlé místo od centra s kouskem přírody a plné historie. Krásné místo plné klidu, takřka žádný turistický ruch a nespočet spokojených kočičích kamarádů.

Tohle oranžové pití Irn Bru je minimalně tady v Anglii extrémně populární, ačkoliv moc nechápu proč. Chuťově mi přišlo hodně zvláštní, možná bylinkové, až divně přeslazené. Receptura je tajná, takže těžko říct, každopádně na čem jsem si ujížděl ve velkym jsou tyhle Candy Kittens.

Brunche, kávy, čaje... tady je to skvělý způsob jak si zpříjemnit procházky po městě a taky se trochu ohřát.

Skloubit tradiční design budov s nejmodernější architekturou určitě není lehký a málo kdy se to povede vkusně. Tady se to ovšem povedlo. Školní, kancelářské a obchodní budovy hned vedle velkého Meadows parku jsou naprosto skvělý příklad.

Vzpomínáte si na předposlední fotku z prvního dílu s výhledem na Calton Hill? Tak tohle je fotka z opačné strany na naše okna.

Dál do přístavu až k samotnému břehu Severního moře jsme se bohužel podívat nestihli, jelikož začalo dost nepříjemně fučet a pršet.

Jestli můj blog sleduješ pravidelněji, tak určitě víš čím zakončujeme poslední den výletu. Ani teď tomu totiž nebylo jinak.