#Berlin

Znáte to, lidi vás posílají do prdele tak dlouho, až se tam jednou ze zvědavosti vydáte. Náš pobyt v Berlině totiž začal na ulici Zadekstraße. Srát se to ale začalo už při přejezdu hranic, kdy jsme chytili zhruba dvou hodinovou kolonu.

Naše první kroky vedli do centra a samozřejmě k ikonické Braniborské bráně. Velké očekávání však rychle vystřídaly hořko sladké pocity a kritika. Město není ničím zvlášť zajímavé a na architektonické zázraky vážně nenarazíte. Samozřejmě najdou se vyjímky, ovšem je jich žalostně málo a dají se spočítat na prstech jedné ruky.

Největší zajímavostí tripu tak pro nás zůstalo zjištění, že židovský památník stavěla dceřiná firma Degesch, která vyráběla během druhé světové války plyn Cyklon B, používáný v koncentračních táborech pro otrávení židů. To mluví docela za vše.

PS: Pokud máte stejně hloupý nápad jako my, že necháte zaparkované auto blíž k centru a zbytek dojedete MHDčkem. Tak si prvně zkontrolujte kde stojíte. Nás to parkování v neoznačené rezidenční zóně vyšlo na 18 euro.

PS2: Pokud máte více hloupějších nápadů jako my, že si koupíte 24 hodinovou jízdenku do MHDčka. Tak nekupujte. Jejich "One Day Ticket" totiž není "One Day" ale do 3 hodin ráno. Ve dvou vás tahle sranda výjde na 60 euro. Tady totiž údajně den nemá 24 hodin a je zbytečné se o tom hádat s revizorem.