#Ireland Pt.1

Z Prahy do Dublinu za 2,5 hodiny a takhle nějak započal náš výlet na vlastní pěst. "Zahodíme kufry na bytě a rovnou půjdem" - přes Airbnb jsme měli ideální ubytko jen kousek od centra. Dost sebejistě jsme teda nasedli na první double decker. Cesta k bytu utekla fakt rychle, jenže kde je sakra klíč? I přes telefonát lámanou irsko-činglištinu našeho domácího jsme konečně byli uvnitř. Ty miniaturní bílé krabičky s číselným zámkem přecijen nebyli na okrasu ani pojistky. Výhled z okna jsem si hned oblíbil. Tamní čtvrtě jsou prostě kouzelný za každýho počasí.

Ať už středa nebo sobota, tady to žije pořád. Občas narazíte i na dost podivný hospody, kde hrajou intersexualové songy od The Prodigy. Dost zajímavá podívaná. První noc ve zdraví za náma a my chtěli poznat město víc i za denního světla. S Terezkou jsme oba závisláci na cukru (ok, hlavně teda já) takže donuty a kafe byla naše nejčastější snídaně. Rolling Donut bylo ideální (vegan-friendly) strategické místo, protože je přesně uprostřed města. Odtud to už je jen pár kroků od památek, zajímavých míst a především dalšího vegan jídla.

Počasí nám ty první dny dost přálo. Po většinu dne sice pod mrakem, ale nepršelo a teplo bylo víc jak u nás.

Na druhý pokus (poprvé měli zavřeno) jsme konečně navštívili i Happy Food. Černej čaj s mlékem tady má národní barvu vlasů, přesto chutná dobře. Nás ale nadchnul hlavně domácí ďábelský burger. Jalapenos, černá fazole a guacamole je dokonalý combo.