#Makedonia Pt.2

Další den jsme zamířili projít okolí centra, včetně jejich Old bazaaru kde je to jeden krámek vedle druhého. Převážně jde o malé obchůdky s texitilem, zlatnictví, pekárny, restaurace nebo kavárny. 

Stačilo tak nějak prokličkovat ulice Old bazaaru, vyjít pár schodů a už na nás koukala tahle městská pevnost. My jsme cestou ještě vzali kávu a snídaně byla na světě. Tyhle rána s Terezkou miluju. Vyhříváte se na hradbě a sledujete ten výhled. Co víc si přát...

Den do odjezdu a my se rozhodli vyrazit na Millenium Cross. Tenhle obří pravoslavný kříž vydíte z celého města, jelikož je na samotném vršku hory Vodno. Je osvětlený a v podstatě tak nejde přehlédnout ani v noci. Ještě než jsme ráno vyšli, tak jsem se koukal na mapu odkud to jede. Došli jsme na tamní autobusák sice s předstihem, ale zastávka nikde. Jestli čekáte, že po nástupišti 23 a 24 bude 25, tak jste těžce na omylu. Tohle je Makedonie, tady zastaví autobus prostě tam kde je zrovna volné místo. V zoufalství jsme naše číslo 25 přecijen našli. Řidič tady ovšem nejezdí podle autobusového řádu, ale podle počtu vykouřených cigaret. A jízdenka? Nic takového. Místo ní dostanete do ruky něco jako kreditku s body a přes čtečku se vám odepíše jízdné.

Útěk z města se nám přeci jen vyplatil, protože jsme nezmokli. Na druhou stranu tu foukal silný vítr, který ale naštěstí neměl dlouhého trvaní. Za chvilku už zase svítilo a my tak pokračovali i na další místa v okolí.  

Pokud budete chtít zaručeně nejlepší vegan burger ve městě, tak musíte zamířit právě sem. Je to takřka přímo v centru a tahle menší restaurace nabízí hned několik variant burgrů, takže si každej najde to své.